E-Bikes 

30 Nieuwe Gazelle e-bikes klaargemaakt bij Veluweactief. De fietsen worden in de Gazelle fabriek goed in elkaar gezet en daarna door mij nog eens af gemonteerd en klaargemaakt voor gebruik. Hierbij wordt echt alles gecontroleerd en daarna nog een testrit in standje turbo even een stukje klimmen. De e-bikes zijn voorzien van hydraulische velg remmen van het Merk Magura type HS11. Daarnaast de Stille en krachtige active plus motor van het merk Bosch gecombineerd met een 500watt batterij zodat je een groot bereik hebt op de Veluwezoom. In de verhuur is het erg belangrijk dat je zo weinig mogelijk onderhoud hoeft te doen bij een e-bike. De e-bikes in de verhuur krijgen veel te verduren , daar wordt ook rekening mee gehouden bij het klaarmaken en het onderhoud wat daar weer op volgt. Door dit goed bij te houden wordt de kwaliteit steeds hoger en heeft iedereen meer plezier van de fietsen. Heb je zelf een e-bike met midden motor , dan heb ik hier een paar tips. 

  1. Houd uw voeten stil als u schakelt (tenzij u een derailleur heeft) 
  2. Rijd liever in een lichte versnelling naar boven dan in een hoge ondersteuningstand. 
  3. Check regelmatig uw bandenspanning. 
  4. Zorg dat uw ketting niet te los hangt.

Doet uw e-bike het niet goed, controleer dan het volgende. 

  1. Is de batterij goed geplaatst. 
  2. Is de display goed geplaatst. 
  3. Gaat de magneet in het achterwiel goed langs de sensor. (Magneet zit aan een spaak en komt langs een zwarte sensor die weer gemonteerd zit aan de linker liggende achtervork) 
  4. Als de display aan is en u rijdt, dan moet de snelheid weergegeven worden. Gebeurt dit niet dan gaat er iets mis met de communicatie naar of vanaf de sensor. De display gaat dan ook na een tijdje uit. 
  5. Komt u er niet uit? Kom gerust langs of bel even.